ZOMER EXPOSITIE 2017

Zomer expositie in de Weemhof

De grenzen tussen water en het land, de manier waarop de nabijheid van water in het land voelbaar wordt, is door vele kunstenaars op beeldende onderzocht. In de Weemhof is een bloemlezing samengesteld van grafische werken uit de collectie.
Zo is er werk te zien van Dorian Hiethaar van bomen die met hun vertakkende wortels op zoek zijn naar het water, prachtige ragfijne riviergezichten van Willem den Ouden naast de robuuste forellen van Jan van Doorn. Hierboven Bretagne van Jan Homan.

Gelegen naast de Berkel in Borculo, in het oude centrum, is het water het hele jaar aanwezig. Deze verbinding is na de stormramp in 1925 gerealiseerd. Na de ramp waarbij veel panden zijn beschadigd en verwoest, is de straat Weemhof doorgetrokken en direct verbonden met de Lange Wal. De Weemhof heeft de ramp doorstaan en bleef gespaard.

In 2013 ontdekten we in het pand verschillende bouwsporen, waaronder vloerbalken met telmerken die terug te leiden zijn naar een bouwperiode tussen 1450 en 1540. Deze balken en andere oude bouwsporen zijn bij de verbouwing zorgvuldig bewaard en meegenomen in het ontwerp.

De expositie en het gebouw is te bezoeken tijdens de werktijden van STUYT architecten, gebruik daarvoor de klopper op de deur.

Werken in de Weemhof:

Jan Hein van Rooy – Arolla 4
Willem den Ouden – Contre jour 2
Jan van Doorn – Forellen
Jan Hein van Rooy – la Borgze, uit de serie een afspraak met de Jungfrau
Hans van der Linde – Vis 
Gradus Verhaaf – een zee
Willem den Ouden – Contre jour 1
Willem den ouden – Lucht boven landschap
Jan Hein van Rooy – Arolla 5
Gert Taken – zonder titel  3 luik
Paul Damsté – Landschappen  3 luik
Jo van Dreumel –Le Caillou qui bigue
Jan Homan – Bretagne
Astrid Kwakernaak – zonder titel
Carmi Butteling – zonder titel
Lily Derksen – van de schoonheid en de droefenis
Dorian Hiethaar – bomen