CHRISTO & MAGDALENA 10 SEPTEMBER 2017

CHRISTO & MAGDALENA

Open Monumenten weekend in Borculo, op zondagmiddag 10 september om 15.00 uur, zullen Magdalena Kadziolka en Christo Guenov hun nieuwe cd presenteren in de Weemhof met werken van de componisten als Anton Dvorák, Astor Piazzola en Gabriel Fauré. 

Magdalena Kadziolka (dwarsfluit) 
Christo Guenov (piano)

U bent van harte welkom. Start concert is om 15.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar te spreken.

Biografie:

Christo Guenov is geboren in 1977 en opgegroeid in Sofia (Bulgarije). Op 4-jarige leeftijd kwam zijn muzikaliteit tot uiting en speelde hij al piano. Na zijn middelbare school studeerde hij aan het conservatorium in Bulgarije, met als hoofdvak klassieke piano en als bijvak koordirectie. In 1999 behaalde hij daar zijn masterdiploma en is toen naar Nederland vertrokken. Hij ging studeren aan het ArtEZ- conservatorium, hiertoe uitgenodigd door een Bulgaarse pianodocent. In 2006 behaalde hij de diploma’s klassieke piano en koordirectie aan het conservatorium te Enschede. Tijdens de studieperiode in Bulgarije deed hij mee aan diverse nationale en internationale concoursen; waaronder het Pianofestival “Franz Liszt” in Lucca (Italië), het Internationale pianoconcours “Dimitar Nenov” in Razgrad (Bulgarije), het 1e Bulgaarse concours voor Duitse muziek in Burgas (Bulgarije), het internationale concours “The music and the earth” in Sofia. Daarbij won hij verschillende keren een eerste of tweede prijs. Vanaf 2001 is hij in Nederland als dirigent/pianist werkzaam bij verschillende dames- en herenkoren. Daarnaast geeft hij pianolessen op een 2-tal muziekscholen. Hij weet zangers en zangeressen te inspireren om het beste van zich te laten horen en als begenadigd pianist geeft hij daar vaak een extra dimensie aan. Naast dirigeren treedt hij ook regelmatig op met zijn vrouw, de fluitiste Magdalena Kadziolka.

Magdalena Kadziolka is geboren in 1978 en opgegroeid in Lodz (Polen) als dochter van een musicus. Op haar 13de begon ze met dwarsfluit spelen en al snel werd duidelijk dat daarin haar toekomst zou liggen. Gedurende haar opleiding, eerst op muziekscholen en daarna aan het conservatorium in Lodz, heeft ze veel cursussen gevolgd bij bekende fluitisten zoals: Trevor Wye, Abbic de Quant, Patrick Gallois, Janos Balint en Csalok Benedek. Tijdens haar opleiding aan het conservatorium in Lodz mocht ze, als beloning voor haar inspanningen 3 maanden naar het conservatorium in Enschede. In 2004, na het behalen van haar masterdiploma in Lodz, is ze teruggekeerd naar Nederland om verder te studeren aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. Hier kreeg ze les van Carola Ligt. Op dit moment werkt ze als docente dwarsfluit bij verschillende muziekverenigingen en treedt ze regelmatig op met haar man, de pianist Christo Guenov.

https://www.youtube.com/watch?v=q6IVG1wNHl0