IRENE VENDERBOSCH

Biografie
Irene is afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium Groningen in 1989 bij Gerben Makkes van der Deijl. Tijdens haar studie heeft ze Masterclasses gevolgd bij Geoffry Madge en Mauricio Kagel in Den Haag met het stuk “An Tasten”, klavieretude uit 1977 van M.Kagel. In 1988 heeft ze deze etude uitgevoerd in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen tijdens een Prime concert over de componist Mauricio Kagel. “An Tasten” vormde een belangrijk onderdeel van haar eindexamen in 1989. 
Daarna heeft ze het stuk nog geregeld gespeeld bij openingen van exposities.

Na haar studie is ze een lespraktijk begonnen in Ruurlo. Naast het lesgeven begeleidt ze andere muzikanten en vormt ze verschillende vaste duo’s en een pianotrio.
Met zangeres Mariken Stoverinck heeft ze een masterclass gevolgd bij 

Rudolf Jansen. Samen zijn ze een project gestart rond Benjamin Britten ,”1913-2013 Congratulations Benjamin Britten”. Daarna kwam er een Frans programma met o.a. Poulenc, Debussy en Satie met projectie van Tekst en Beeld.
Gefascineerd door Simeon Ten Holt’s Canto is ze op zoek gegaan naar “minimalmusic” en zo terecht gekomen bij de muziek van Philip Glass en Mompou.