24 AUGUSTUS 2018 DE BLAUWE SCHUYT

 

DE BLAUWE SCHUYT

24 augustus 2018   20.00 uur   Weemhof 5   Borculo

Willem Gerritsen –  Inge IJpelaar

Het Ensemble De Blauwe Schuyt is een muziekgroep, bestaande uit Inge IJpelaar en Willem Gerritsen, die vrolijke muziek speelt en zingt uit de Middeleeuwen. Met name het wereldlijke repertoire staat in hun belangstelling. De Blauwe Schuyt speelt in Middeleeuwse kostuums en op tientallen instrumenten die herinneren aan die tijd. Het ensemble heeft een keur aan replica’s van historische muziekinstrumenten.

Met wie kom jij tijdens het Berkelfestival genieten van deze inspirerende tentoonstelling en feestelijke opening? 

datum:      vrijdag 24 augustus 
aanvang:   20.00 uur
inloop:       vanaf 19.45 uur
entree:      vrije gift

biografie:

Willem Gerritsen

Studeerde eerst voor leraar basisonderwijs en daarna op het conservatorium. Hij behaalde zijn master op trombone. Later specialiseerde hij zich op authentieke instrumenten en zit hiermee regelmatig op het concertpodium bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens is hij verbonden als docent aan CKV de Muzerije, het Fontys conservatorium en is leermeester van de stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch.
Willem is verantwoordelijk voor het repertoire, maakt  arrangementen en bouwde vele instrumenten voor de Blauwe Schuyt.  Alle opnames op deze site verzorgde hij ook. Bij de Blauwe Schuyt speelt hij de blaasinstrumenten, portatief, tokkelinstrumenten, slagwerk en zingt.

Inge IJpelaar

Studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar ze in 1993 cum laude afstudeerde op dwarsfluit. Later ontwikkelde ze een voorliefde voor Ierse muziek en heeft ze zich hierin gespecialiseerd. Haar veelzijdigheid blijkt uit het feit dat ze verschillende muziekstijlen en instrumenten beheerst. Inge heeft met Willem een eigen lespraktijk: Muziekpraktijk Maaspoort. Inge speelt in verschillende professionele folkbands maar ook klassiek als orkestmusicus of solist in binnen en -buitenland. Bij de blauwe Schuyt speelt Inge allerlei  fluiten, doedelzak en diverse snaarinstrumenten en bekwaamt zich op de draailier.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=ByenhHJDiWA