ANNE BRACKMAN 13 JANUARI 2019

Anne Brackman (1995)

Anne begon op haar derde jaar met fluitlessen bij haar moeder Josine Brackman-Pijnacker Hordijk en op zesjarige leeftijd met pianolessen bij haar oma Frieda Brackman-Hoogerwerf. 

Anne studeerde piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelors diploma haalde in 2017. Zij heeft piano gestudeerd bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Anne won prijzen bij verschillende concoursen, o.a. het Benelux Fluitconcours (2004), de Rotterdamse Piano Driedaagse (2005), het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours (2012).

In 2010 was Anne finaliste voor de Eurovision Young Musicians competitie en soleerde zij met Holland Symfonia o.l.v. Otto Tausk tijdens de Avond van de Jonge Musicus (fluit). In 2013 soleerde zij als fluitiste met Domestica Rotterdam. In 2014 ontving Anne de A.A. Bredius Foundation Prijs tijdens de International Piano Competition For Young Musicians.
Als viool-piano duo met violist Shin Sihan won zij de Dutch Classical Talent Award 2017. In de aanloop daar naartoe maakte het duo Sihan & Brackman een tournee langs elf grote concertpodia in Nederland. 

Anne treedt op als fluitist en pianist. Als een vast viool-piano duo treedt zij geregeld op met violist Shin Sihan. Samen met violist Tim Brackman en cellist Kalle de Bie vormt zij het Brackman Trio. Begin 2011 heeft het Brackman Trio een cd uitgebracht met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff. In 2012 verscheen hun tweede cd, met trio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana. In 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseerde het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam. In 2019 zal het Brackman Trio Festival plaatsvinden in Eibergen.
Anne trad op als pianosolist met het Betuws Symfonie Orkest o.l.v. Nicholas Devons (2017) en het Toonkunstorkest Leiden o.l.v. Jeppe Moulijn (2018).

Anne volgde masterclasses en lessen bij Bernd Brackman, Marjes Benoist, Jan Wijn, Rian de Waal, Enrico Pace, Boris Berman and Christopher Hinterhuber (piano).