WINNAARS ART BATTLE 2019

de winnaars vlnr: 
Roos Wachterveld (VWO, Assink College), Luna Kunneman(Havo, Gerrit Komrij College) en Lotte Meekes (VMBO, Marianum Lichtenvoorde)

Tijdens de lustrum editie van de ArtBattle is de expositie erg goed bezocht en zijn er veel publieksstemmen uitgebracht. Het aantal bezoekers liep richting de 200 mensen!

Er was dan ook prachtig werk ingestuurd door de 4 verschillende scholen: Het Staring in Lochem, het Assink in Haaksbergen, het Gerrit Komrij college in Winterswijk en het Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde. Deze laatste was dit jaar een nieuwe deelnemer binnen de afdeling VMBO. En met succes: voor de afdeling VMBO leveren zij de winnaar: Lotte Meekes met “Het perfecte plaatje”, een maquette voor de Lichtenvoordse bloemencorso met daarop 4 fotografen die de wereld om ons heen vastleggen.

Het mooie Paasweer was een extra stimulans om een fietstocht te ondernemen naar de Weemhof. Zo werden ook de laatste dagen veel stemmen uitgebracht. Binnen de afdeling HAVO is Luna Kunneman de winnaar met de tekening van “de Dood”. Een eerbetoon aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Tekeningen die de mensen wakker moeten schudden om stil te staan bij het leven en wat daarin van belang is.

Binnen het VWO was het een hevige strijd die uiteindelijk is gewonnen door Roos Wachterveld met het werk over perspectief in de vorm van “Beauty and the Beast”. Een werk dat veel mensen twee keer deed kijken.

Dit jaar ook weer veel dank aan alle bezoekers, deelnemers en de hun scholen voor de grote inzet. Tijdens de opening verwoordde wethouder Anjo Bosman het perfect: de samenwerking die zorgt dat dit kan ontstaan is uniek. We zijn er trots op dat wij dit mooie werk in de Weemhof te Borculo hebben mogen presenteren en wensen de deelnemers heel veel sterkte in de komende eindexamen periode en succes met hun verdere loopbaan!