FRANK STERENBORG 1 MAART 2020

 

FRANK STERENBORG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op negenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen in het Brabantse Asten bij mw. Smeelen. Na te zijn verhuisd naar Borculo vervolgde hij zijn pianolessen aan muziekschool ‘De Triangel’ bij Harry van Heugten. Een bezield docent die zijn bezieling over wist te brengen. Na een jaar studie aan het Utrechts Conservatorium vervolgde hij zijn opleiding aan het Twents Conservatorium bij Johan Jansonius. In 1983 voltooide hij daar zijn studie.

Sindsdien is hij werkzaam als docent piano, de jongste leerling is 8 jaar, de oudste is de 80 reeds gepasseerd. Daarnaast begeleidt hij vele koren, ensembles en solisten in de regio, dirigeert hij twee koren en twee accordeonorkesten en leidt al weer een aantal jaren de passie-projectkoren in Vorden en Rietmolen. Vanaf de oprichting van muziektheatergroep Cluster is hij daar 14 jaren muzikaal leider en arrangeur geweest.

Frank arrangeert veel muziek, vooral voor piano en koren en natuurlijk ook voor zijn accordeonorkesten. Daarnaast componeert hij muziek, met name voor jongerenkoren. In 1999 ontving hij de eerste prijs voor zijn inzending aan een landelijke compositiewedstrijd voor jongerenkoren. Een aantal van zijn arrangementen en composities worden uitgegeven (o.a. via Code-music). In samenwerking met tekstschrijver Manuel Claassen heeft hij de muziek voor de musical “Dubbelspel” geschreven, een eigentijdse musical die elementen gebruikt uit het lijdensverhaal volgens Marcus.

Bij het geven van pianolessen staat bij hem plezier in het spelen van muziek centraal. Als een leerling geniet achter zijn instrument dan geniet hij mee!
Dat motiveert zowel de leerling als de leraar. In zijn lessen komen alle muziekstijlen voor, zowel klassiek als jazz, filmmuziek en pop tot en met de hits van nu. Hierbij speelt hij zoveel mogelijk in op wensen van zijn leerlingen. Hij leert ook spelen met behulp van akkoordsymbolen.

Zondagmiddag 1 maart om 15.00 uur, zal Frank Sterenborg samen met zijn studenten Kyra Bult en Isa Ribbers verhalen komen vertellen met piano muziek. 

Een welverdiend bloemetje na een prachtig concert.