GERBEN KLEIN WILLINK

Rein Godefroy en Gerben Klein Willink

 

 

 

 

 

Gerben Klein Willink groeide op in Borculo, waar in een harmonieorkest spelen de manier was om de basis te leren van het trompetspelen. Het was trouwens ook de plek waar je veel vrienden maakte. Na zijn studie Werktuigbouwkunde ging hij laat, op zijn zevenentwintigste, naar het conservatorium. Rotterdam trok hem aan vanwege de latin-jazz afdeling die het conservatorium daar heeft. Inmiddels ligt zijn interesse voornamelijk bij de jazz, maar hij heeft veel verschillende muziekstijlen gespeeld.
Een trompetgeluid kan zo persoonlijk zijn als een stem. Wie zacht en warm wil klinken, gebruikt the warm breeze: daarbij blaas je langzame, en dus warme lucht. Gerben Klein Willink weet die warmte als geen ander te gebruiken. Zijn warme, omfloerste trompetgeluid en lyrische manier van spelen geeft hij de ruimte op zijn eerste solo-album A Warm Breeze. 
Meer dan tien jaar heeft Gerben Klein Willink op grote podia gestaan bij o.a. Chef’Special, Room Eleven, Claudia de Breij, Caro Emerald en Young Sinatras. Nu is het tijd zijn eigen sound en muziek te laten horen die in al die jaren van binnen is gegroeid. Na zijn reizen langs al die verschillende stijlen neemt hij je in zijn eigen composities nemen mee naar de intimiteit van de zolderkamer, waar veel ideeën zijn ontstaan. Muziek die de ruimte geeft, die je voelt alsof je in de weidse natuur staat. Muziek die je helpt ontsnappen aan de hectiek en drukte van de stad. 
Voor het duo-optreden in Borculo neemt Gerben de virtuoze jazzpianist Rein Godefroy mee.

Rein Godefroy komt uit een familie waarin klassieke muziek al eeuwenlang de boventoon voerde, met bekende violisten, cellisten en dirigenten. Zijn vader speelde kerkorgel en zijn moeder klassiek piano. Ook Godefroy startte klassiek, maar op zijn zestiende werd hij aangestoken door het jazzvirus.
Hij nam les bij Jan Reinen en werd, toen hij achttien was, aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van Rob van Bavel, Rob van Kreeveld en Juraj Stanik. Klassieke lessen volgde hij bij Albert Brussee. Inmiddels heeft hij onder meer gespeeld met musici als Eef Albers, Peter Guidi, Benjamin Herman en Till Brönner. Ensembles waar hij deel van uitmaakt zijn Panchito, EdgeBellyJazzDog, Enniwere en het Paul van Kemenade Quintet. Naast zijn trio leidt hij ook een kwartet.
Godefroy beschikt – mede door zijn klassieke achtergrond – over een prachtige pianotechniek, een fluwelen toucher en een eindeloos reservoir aan ideeën. Zijn stijl van musiceren sluit rechtstreeks aan bij trendsetters als Brad Mehldau, Chick Corea en Ahmad Jamal. Al deze invloeden integreert hij in een eigen soepele vorm van improviseren, waarin moeiteloos de meest ingewikkelde ritmes voorbijkomen. Een stijl die nooit opzichtig wordt, maar waarin elke vondst in dienst staat van het muzikale geheel.

Het concert begint         om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.
De kaarten à € 10,- zijn te reserveren via deze link.