STICHTING DE WEEMHOF BORCULO

Doelstelling

De stichting is een non-profit organisatie bestuurd door vrijwilligers en heeft tot doel het organiseren of doen organiseren van culturele en educatieve activiteiten in de brede zin van het woord.

Stichting de Weemhof Borculo is opgericht in 2015.  Na de verbouwing van “de oude gemeenteschuur” tot de Weemhof door STUYT architecten, is gestart met het organiseren van exposities en concerten. Het groeiende aantal bezoekers en belangstellenden is reden geweest voor de oprichting van een aparte stichting.

Activiteiten

De activiteiten worden georganiseerd voor belangstellenden uit de regio, maar hebben tevens de intentie van een landelijke uitstraling.

In de Weemhof worden o.a. concerten en tentoonstellingen georganiseerd. Er wordt een podium geboden voor zowel gerenommeerde musici , jonge musici, tentoonstellingen van gevestigde en jonge kunstenaars. Ook staan we open voor thema tentoonstellingen en multidisciplinaire exposities rondom een cultureel thema.

Met de onderwijsinstellingen in de omgeving zoeken we samenwerking in het organiseren van projecten en activiteiten.

Ook derden kunnen gebruik maken van de ruimte op de begane grond voor bijeenkomsten die passen binnen de doelstellingen van de Weemhof Borculo. De opbrengsten die worden gegenereerd,  worden ingezet voor de financiering van de activiteiten van de Weemhof.