26 FEBRUARI 2016 NOOTA SAXOPHONE DUO

 

Noota Saxophone Duo

26 februari   20.00 uur   Weemhof 5    Borculo

Duo Noota 1280

Marijke Schröer

David Cristóbal Litago

Programma 26 februari 2016:

Noota Saxophone Duo zal in plaats van een muziekstuk, de saxophone centraal stellen deze avond. Marijke en David nemen u mee door de tijd van barok tot hedendaags en natuurlijk het eerste saxofoonduo ooit geschreven! Met zeker 6 verschillende saxophones laten zij u kennismaken met haar rijke klankenwereld. De saxofoon verdient een plaats in het collectief muziekgeheugen.

Jean-Marie Leclair (1697 – 1764)

Sonate en Ut

Allegro

Sarabanda Largo

Allegro

Ralph Martino (1932)

12 duets for Al Gallodoro

Bright & Rhythmic

Slow Lyrically

Fast with Spirit

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)

Duo voor klarinet en fagot C-groot, WoO27:1

Allegro Commodo

Larghetto Sostenuto

Rondo

Nikolaj Rimsky-Korsakov (1844-1908)

Flight of the Bumblebee

pauze

Anonymous

Fortune my Foe

Russell Gilmour (1956)

Eleven Duo’s

Duo XI

Duo I

Niccolò Paganini (1782-1840)

Caprice 24 (arr. David Cristóbal Litago)

Barry Cockcroft (1972)

Slap Me

 

Curricula:

Marijke Schröer

Marijke begon met haar Bachelor aan het Conservatorium van Groningen bij Peter Stam. Daar beëindigde ze haar studie met een Cum Laude en vervolgde haar master in de internationale en befaamde saxofoonklas van Arno Bornkamp. In Juni 2011 sloot zij daar met succes haar master af.

Marijkes’ activiteiten als saxofoniste zijn van afwisselende en indrukwekkende omvang. Zo verzorgde zij premières van verschillende (solo) composities waaronder ‘Worksong’ van Christian Lauba in bijzijn van de componist zelf. Naast Noota maakt Marijke deel uit van het Melisma Saxofoon Kwartet, NootaXL, SaxYOn, Nederlands Saxofoon Octet en Swing Orchestra.

Ze volgde lessen bij onder andere Claude Delangle, Jean Marie Londeix, Lars Mleklusch en Christian Lauba.

In 2013 ontving Marijke een schenking van de ‘Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM)’, welke het mogelijk maakte een eigen baritonsaxofoon aan te schaffen. In 2014 won zij een donatie uit het ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’ voor een bassaxofoon.

Marijke gaf o.a. concerten op het Grieg Festival (Noorwegen), Izumi Hall (Japan), World Saxophone Congress (Schotland), Davos Festival (Zwitserland), Grachtenfestival Amsterdam, National Centre for the Performing Arts Beijing (China), De Falla Hall Madrid (Spanje) ect.

David Cristóbal Litago

David studeerde aan het conservatorium ‘Musikene’ in San Sebastian (Spanje), bij Eric Devallon, Juan Manuel Jiminez en Tomas Jerez. Hier voltooide hij zijn bachelor met een 10 met onderscheiding; de hoogst mogelijke waardering.

In 2009 ontving hij de titel ‘Experto Universitario en Interpretacion Musical’ (universitaire expert in muzikale interpretatie) aan de universiteit van Andalusië. In 2011 ronde hij met succes zijn ‘Master of Music’ af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Gedurende een half jaar van zijn masterstudie studeerde hij bij Claude Delangle en Christophe Bois aan het CNSM te Parijs.

David was prijswinnaar in de ‘Caja Madrids Chamber Music Competition’ (2007) en het ‘Concurso Internacional de Benidorm’ (2008). Daarnaast kreeg hij een studiebeurs toegekend van de provincie Navarra welke zijn master in Amsterdam mogelijk maakte.

Naast Noota speelt David in het Melisma Saxofoon Kwartet, NootaXL, Duo Cristóbal-Takada, Tamhá en het Nederlands Saxofoon Octet.

David volgde lessen bij o.a. het Diastema Saxofoonkwartet, Vincent David, Jean-Marie Londeix en Jean Denis Michat.

In 2014 won David een donatie van het ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’, welke het mogelijk maakte om een nieuwe sopraansaxofoon aan te schaffen.

aanvang:     20.00 uur
entree:         €15,00 en € 7,50 voor onder 18 jaar

kaarten bestellen via deweemhof@stuyt.nl