13 MEI 2016 DARIA VAN DEN BERCKEN

 

Daria van den Bercken

13 mei   20.00 uur   Weemhof 5    Borculo

 

Daria van den Bercken     –     Piano

Programma 13 mei 2016:

Tijdens dit concert zal Daria van den Bercken de componisten G.F. Händel en G.D. Scarlatti en hun composities onder een vergrootglas houden om er achter te komen wat de innerlijke muzikale kenmerken zijn van deze twee zeer verschillende barokcomponisten: de één een briljante musicus en ondernemer die de Italiaanse Opera in Londen wilde doen herleven; en de ander een beroemde Italiaanse solist, die  meer dan 600 sonates voor klavecimbel componeerde met aantoonbaar meer Spaanse kenmerken in een groot deel van zijn composities dan in de werken van veel Spaanse componisten

G.F. Handel (1685 – 1759)
Suite in E, HWV 430
Allemande
Courante
Air avec 5 variations
G.F. Handel (1685 – 1759)
Suite in F, HWV 427
Adagio
Allegro
Adagio
Fugue
G.D. Scarlatti (1685 – 1757)
Sonata in D, K 119
Sonata in C, K 460
Sonata in C-sharp minor, K 247
Sonata in E, K 380
Sonata in C, K 159
Sonata in B minor, K 87
Sonata in A minor, K 109
Sonata in E, K 531
G.F. Handel (1685 – 1759)
Chaconne in G, HWV 435

 

Curriculum:

Daria van den Bercken 

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken kreeg in 2012 de volle aandacht van de klassieke muziekwereld met het project ‘Handel At The Piano’. Via video’s, concerten, alternatieve podia en platforms bereikte ze zowel liefhebber als nieuw publiek met de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel.

De enthousiaste ontvangst van ‘Handel At The Piano’ in binnen- en buitenland leidde onder andere tot de prestigieuze Amsterdamprijs 2012, (inter)nationale concerten en een cd-release bij Sony Classical.

Naast haar concerten ontwikkelde Daria ‘Talk & Play’, waarin ze met het publiek muziek onder de loep neemt en hen vraagt onbevangen te luisteren. Ze presenteert deze vorm aan universiteiten, bedrijven en platforms zoals TED – Ideas worth spreading.

Daria speelde onder andere met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet- Séguin, Shi-Yeon Sung en JoAnn Falletta, Het Gelders Orkest/Christoph Poppen en het Radio Philharmonisch Orkest/Jun Märkl.

In de komende seizoenen gaat zij nieuwe samenwerkingen  aan met het Seoul Philharmonic Orchestra en het Los Angeles Chamber Orchestra. Daria rondde haar studie af in Bloomington, Indiana (USA, 2002) bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson, en aan het Amsterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert.

Alle toonaangevende podia in Nederland hebben Daria verwelkomd en ze is een regelmatig terugkerende gast in het Concertgebouw Amsterdam. Ze won de Concertgebouw Vriendenkrans Prijs 2005 en de Dutch Classical Talent Award 2006. In 2008 won zij deze prijs opnieuw, nu voor de kamermuziekformatie met Karin Strobos, mezzosopraan en Felicia van den End, fluit.

Daria heeft onder andere opgetreden op het Virada Cultural Festival in São Paulo, het Delft Chamber Music Festival en het International Gergiev Festival in Rotterdam. In de zomer van 2014 verscheen ze op de Henley en Petworth Festivals in London, alsook op Festival Palermo Classica op Sicilië.

Daria was vaste pianist bij ‘De Tiende van Tijl’ (AvroTros) en blijft actief om een jong publiek te bereiken. Zo geeft ze door het hele land concerten speciaal voor kinderen.

aanvang:     20.00 uur

entree:         €15,00               

kaarten bestellen via: deweemhof@stuyt.nl