FOTO BUITEN BINNEN 3 juli tot 28 augustus 2016

EXPOSITIE

FOTO BUITEN BINNEN

Deze zomer is er speciale aandacht voor drie Berkellandse fotografen: vlnr Ton Trel, Hanneke Terpstra en Rob Figee. Zij exposeren in juli en augustus met prachtige foto’s in de Weemhof in het centrum van Borculo.  
Van Rob Figee zijn vrolijk gekleurde stillevens te zien en een selecte uit de serie black prints met titels Pas de Deux en Next Years Promise. Hanny Terpstra heeft gefotografeerd in zomers IJsland, een eiland vol extremen vastgelegd in verstilde beelden waarbij je pas in tweede instantie het landschap herkend. Ton Trel heeft IJsland in de winter bezocht en daar landschappen gefotografeerd die als fijne pentekeningen een heel grafisch beeld geven maar ook landschappen waarin je als kijker in kunt verdwalen.

Hanny Terpstra
Begon met natuurfotografie in 2002 en heeft reizen gemaakt naar Noorwegen en IJsland in 2007, 2009 en 2013. Sinds 2010 is zij lid van stichting Kijk op Kunst Borculo en heeft op verschillende plaatsen geëxposeerd. In samenwerking met dichter Mathilde Klomberg, is een gedichtenbundel uitgebracht met foto’s waarbij Mathilde heeft gedicht. In 2014 hadden zij een duo expositie in de jaarlijkse kunstroute van stichting Kijk op Kunst Borculo.
“In 2009 ben ik met een groep fotografen naar IJsland geweest, onder leiding van Geurt. Ik was diep onder de indruk van de diversiteit van het overweldigende landschap”!
In deze expositie zijn foto’s van Hanny uit IJsland te zien met structuren waarin het landschap pas in tweede instantie herkenbaar is.

Ton Trel
Is geboren en getogen in Voorschoten, nabij Leiden. Daar is het fotograferen begonnen, toen nog zwart-wit. De bewerking van de foto’s gebeurde in de donkere kamer. Door het werk als projectleider en hobby als sporttrainer is er het lange tijd niets meer aan gedaan. Na de verhuizing naar de Achterhoek is het fotograferen weer opgepakt. Nu digitaal met de bewerkingen op de computer.
“Ik ben lid van een fotovakgroep van landschapsfotografen en heb een aantal fotocursussen doorlopen om mij verder te verdiepen in de techniek van de landschapsfotografie. Met de vakgroep maak ik regelmatig verschillende fotoreizen buiten Nederland, maar ook ben ik vaak te vinden op prachtige locaties in ons eigen kikkerlandje”.
Als fotograaf probeert Ton Trel het spel van lijnen en licht zo mooi mogelijk vast te leggen. Dit vormt de rode draad in zijn werk. 

Rob Figee
Geboren in Emden (Noord Duitsland) en heeft zijn opleiding genoten aan de Academie van Schone kunsten te Antwerpen en Academie voor Beeldende Kunst Rotterdam. Sinds 1996 woont werkt Rob Figee in Gelselaar.
Rob was werkzaam als schilder/graficus/illustrator en heeft voor zijn beeldend werk, grafiek en schilderkunst, verschillende prijzen ontvangen. Vanaf 2009 heeft Rob zich, door een ernstige oogziekte, toegelegd op voornamelijk digitale kunst. Fotografie en bewerkingen daarvan.
Zijn beeldend werk is tentoongesteld over heel Europa, van Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen tot Brussel Parijs, Bazel en Bilbao. Het is opgenomen in diverse officiële- en particuliere collecties in
binnen- en buitenland.
In deze tentoonstelling zijn black prints te zien en Stock prints.

Rob Ward
Geboren in Nieuw Zeeland, werkt als meubelmaker in Lochem. Van zijn hand is de kast met een geheime lade in de expositie opgenomen.

De expositie is geopend van 3 juli tot 28 augustus

openingstijden:

Woensdag, Donderdag Zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur en op afspraak.

meer informatie vind u ook op: www.facebook.com/deweemhof